Kunstschilder Jan Talens exposeert in gemeentehuis Pekela

Oude Pekela - Kunstschilder Jan Talens exposeert zijn werken van 17 september tot 27 oktober in het gemeentehuis van Pekela. In het gemeentehuis staat een expositiewand die (amateur-) kunstenaars uit Pekela en de regio de mogelijkheid bieden om te exposeren.

Talens is zijn loopbaan begonnen als reclameschilder en is naast zijn latere werk als huisschilder altijd actief geweest als kunstschilder. Hij werkt volgens de marouflé-techniek wat betekent dat hij met acrylverf schildert op canvas of papier en het werk daarna plakt op dunne platen mdf. Het bijzondere effect wordt nog versterkt, doordat hij met een doek alle verdikkingen van de verf weghaalt.

Jan Talens beheerst diverse genres: landschappen, stillevens en portretten Talens schildert in de traditie van de fijnschilders: met veel detail en herkenbaar voor de toeschouwer. Veel portretten schildert hij in opdracht. Een bijzonderheid is nog dat Jan Talens ook de techniek beheerst van het eierschalen beschilderen. Talens exposeert zeer regelmatig.

Vorig jaar is zijn bijdrage aan een tentoonstelling over historisch Winschoten door het publiek uitgeroepen tot mooiste serie.

Meer werk van Jan Talens is te bewonderen op Facebook, https://www.facebook.com/profile.php?id=100010868254770

De expositie is te zien tijdens openingsuren van het gemeentehuis.