Broers Bulthuis weer volop in actie

Pekela - Zowel Kylian als Silvan Bulthuis uit Oude Pekela zijn de zomervakantie alweer zo’n beetje vergeten nu alle trainingen en wedstrijden weer in volle gang zijn.

Silvan is met de voorbereidingen van zijn nieuwe seizoen begonnen in de laatste twee weken van de vakantie. Zo heeft hij een trainingsdag gehad op Papendal en is eerste geworden op de Artland Cup in Quackenbrück.

Deze week is voor hem ook het trainingsprogramma op de ochtenden weer begonnen. Hij gaat het komend seizoen in, in de gewichtsklasse tot 81 kilogram onder 18 jaar. Buiten de normale wedstrijden om doet hij mee met de zogenaamde 'meetmomenten'. De meetmomenten zijn in november in Den Haag en in december in Enschede, waarmee hij zich kan plaatsen voor European Cups en uiteindelijk voor het EK, WK en het EYOF in 2019. 

Kylian heeft vóór de zomervakantie een aantal European Cups gedaan, waar hij het als eerstejaars onder 21 uitstekend heeft gedaan. Aan de hand van de prestaties op deze toernooien staat hij dan ook reserve voor het EK van aanstaand weekend.

De komende tijd staan weer diverse wedstrijden en trainingsstages gepland in binnen-, maar vooral ook in het buitenland.

Afgelopen zaterdag nam Kylian deel aan het NKT (Nationaal Kwalificatie Toernooi), voor de senioren een plaatsingstoernooi voor het NK. Na een paar winstpartijen en één verliespartij mocht Kylian judoën om brons. Door dit resultaat heeft hij een plek bemachtigd op het NK senioren in Almere op 30 september. Hij komt uit in de gewichtsklasse tot 100 kilogram.