Leeftstijldag in Winschoten

Winschoten - Het FACT-team van Lentis in Winschoten organiseert voor zaterdag 15 september van 11.00 tot 16.00 uur een Leefstijldag in en om de vestiging van Lentis aan de Mr. D.U. Stikkerlaan 1. De opening wordt verricht door Laura Broekhuizen, locoburgemeester van gemeente Oldambt.

Het team van Lentis en de cliënten willen op deze dag aandacht geven aan bewegen, voeding en ontspanning, samen vormt dit de basis van Leefstijl. 

Het programma is in samenwerking met ondernemers en organisaties uit de omgeving tot stand gekomen. Er is onder meer een rommelmarkt, een springkussen, Blenderbikes (je eigen smoothie fietsen), yogaclinics, kickboksclinics door wereldkampioen Sarel de Jong, gezonde barbecue, een eetquiz, fitheidstesten, augmented reality games (in beweging met je mobiel) wandelroutes (van 5 tot 15 kilometer) en dansvoorstelling door dansgroep Aim.

Verloting

Ook is er een verloting met als hoofdprijs een nieuwe fiets. Veel van deze activiteiten en prijzen worden aangeboden door ondernemers uit de regio en organisaties op het gebied van leefstijl. Er kan ook een gezond hapje worden gegeten.

"Met humor, nuchterheid, doorzettingsvermogen en enthousiasme willen we iedereen om ons heen op een positieve manier mede bewust maken van het belang van een goed onderhoud van lichaam en geest. Daarom doen we al jaren mee aan de RUN in Winschoten, de Tocht om de Noord en met onze kookgroep, wandelgroep, voetbalgroep en hardloopgroep hebben we positieve ervaringen opgedaan", aldus de het FACT-team.

Samenbrengen

Met de opbrengsten van deze dag worden drempelverlagende interventies ingezet om mensen met een ernstige psychiatrische aandoening en burgers samen te brengen, waarbij aandacht is voor een gezond leefstijl.  Voorbeelden hiervan zijn: leefstijltraining voor cliënten, sportabonnementen, strippenkaarten voor verenigingen en activity trackers. Verder een sportcarrousse,l waarbij cliënten onder begeleiding kunnen bewegen. Ook wordt er gestart met een maatjesproject in de regio Oldambt.

Na de reis naar Vichy in Frankrijk waar er met 18 triatleten hebben deelgenomen aan een halve triatlon en er 27 mensen (waarvan 10 cliënten) als supporter hebben ondersteund is er nu 17.000 euro opgehaald. Triteamgonuts, de medewerkers en cliënten van Fact Winschoten hebben hiermee het eerste doel bereikt, namelijk geld inzamelen voor leefstijlbegeleiding van mensen met een ernstige psychiatrische aandoening.

De opbrengst van de leefstijldag gaat ook voor 100 procent naar dit doel. Ook via de website www.triteamgonuts.nl kan nog steeds gedoneerd worden.