Veel activiteiten in de Regenboogweek in de gemeente Oldambt

Winschoten - Om aandacht te vragen voor de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (afgekort LHBTI) worden er in de week van 7 tot 14 oktober veel activiteiten gehouden in de gemeente Oldambt.

Aanleiding is de jaarlijkse viering van Internationale Coming-Outdag op donderdag 11 oktober.  Coming-Outdag verwijst naar het moment waarop LHBTI-ers 'uit de kast' komen en zichzelf als lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of interseksueel aan hun omgeving bekend maken.

Op Internationale Coming-Outdag wordt overal ter wereld aandacht gevraagd voor de positie van LHBTI-ers. De gemeente Oldambt wil zich inzetten voor de emancipatie en acceptatie van LHBTI, onder meer door uitvoering van de door de gemeenteraad unaniem aangenomen meerjarige LHBT-beleidsnota.

Om een breed publiek te bereiken zullen gedurende de hele maand oktober tafels met informatie over LHBTI-activiteiten en LHBTI-organisaties in de bibliotheken worden ingericht.

Activiteiten

In de gemeente Oldambt zullen gedurende de Regenboogweek de volgende activiteiten plaatsvinden: 
- Zondag 7 oktober, 15.00 uur: Regenboogviering met het thema 'Opdat iedereen in vrijheid zichzelf kan zijn' in De Ontmoeting aan de Kerklaan 32 in Scheemda.

- Dinsdag 9 oktober, 20.00 uur: Film in het Filmhuis in cultuurhuis De Klinker aan de Mr. D.U. Stikkerlaan 251 in Winschoten. In het Filmhuis wordt de film The Happy Prince, over de laatste jaren van de homoseksuele Ierse schrijver Oscar Wilde, vertoond. Rina Lakwijk van Roze 50plus Oldambt zal deze filmkort inleiden.

- Donderdag 11 oktober: Internationale Coming-Outdag. Om 10.00 uur het hijsen van de Regenboogvlag door burgemeester Rika Pot bij het gemeentehuis aan de Langestraat in Winschoten. Voorafgaand aan het hijsen van de vlag zullen burgemeester Rika Pot en Marjet Bos van Roze 50plus Oldambt een korte toespraak houden.

- Zaterdag 13 oktober vanaf 20.30 uur: LHBTI-feest Out & Proud voor jong en oud! met live muziek in de Harbour Club, Havenkade West 3 in Winschoten.

Meer informatie

Voor informatie over de activiteiten in de Regenboogweek en de aanschaf van een regenboogvlag (acht euro) kan contact opgenomen worden met Marjet Bos, via roze50plusoldambt@xs4all.nl of 0597 421281. Zie ook www.roze50plusoldambt.nl