Verenigingen uit Winschoten gaan loten verkopen van Grote Clubactie

Winschoten - Er gaan vanaf 15 september weer 225.000 clubleden op pad om loten van de Grote Clubactie te verkopen. Ook leden van verenigingen uit Winschoten doen mee aan de jaarlijkse actie om hun clubkas een financiële injectie te geven.

De Grote Clubactie beleeft dit jaar alweer de 46e editie. Directeur Frank Molkenboer: "Verenigingen hebben de inkomsten uit de Grote Clubactie hard nodig. Ze kunnen het goed gebruiken voor nieuwe doeltjes, tenues of een likje verf voor het clubgebouw. Het geld krijgt een goede en doelgerichte bestemming. Van elk verkocht lot à drie euro gaat 2,40 eurodirect naar de vereniging. Ook dit jaar kunnen vrienden, familie en inwoners van Winschoten, de deelnemende clubs ondersteunen. Ze maken dan ook nog eens kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij."

Jaarlijks doen er 5.500 sport-, cultuur- en hobbyverenigingen mee aan de landelijke actie. Zo'n 225.000 lotenverkopers realiseren daarmee samen rond de 9 miljoen euro. Verenigingen halen met deze actie per club gemakkelijk een bedrag tussen de 1.000 en 15.000 euro op.

Verenigingen in Winschoten

Dit jaar doen in Winschoten de volgende clubs mee:
- Budocentrum Chikara.
- Damclub Winschoten.
- Fietscrossvereniging Flying Birds.
- Zwemvereniging GZVW.
- Korfbalvereniging Korwi.
- Odivia.
- Stichting Judo Instituut Noord.
- Toneelvereniging Vita Nova
- Voetbalvereniging WVV.