De Spetse Hoeve houdt open dag

Veelerveen - De Spetse Hoeve in Veelerveen opent zaterdag 15 september haar deuren voor het publiek.

Op deze boerderij wonen 15 mannen die in aanraking zijn geweest met justitie en weer gezond willen terugkeren in de maatschappij.
Met een innovatief programma leren ze weer om zelf aan het roer van hun leven te staan en gezonde keuzes te maken.

Gezond leefklimaat

De mannen hebben allemaal een eigen kamer, met gedeelde keuken en woonkamer. De bewoners dragen zelf zorg voor een gezond leefklimaat en organiseren er zoveel mogelijk zelf: van de boodschappen tot bewonersvergaderingen en het werk op het terrein. Tijdens hun verblijf krijgen ze behandeling en ondersteuning van medewerkers van Terwille die dagelijks aanwezig zijn. Op dit moment zijn er ook ontwikkelingen voor het opzetten voor coaching met paarden; de bouw van een paardenbak is in volle gang.

Terwille

In 2015 heeft Terwille de locatie overgenomen van Teen Challenge met een innovatief project dat gericht is op structuur en de Richting Op Eigen Regie (ROER). Het ROER-team van Terwille wordt gecoƶrdineerd door Swanny van der Scheer, die zelf ook op het terrein woont. Cliƫnten verblijven een half jaar op de Spetse Hoeve, daarna stromen ze door naar een woning in de stad Groningen of in de provincie, waar ze begeleid zelfstandig wonen, met hulp van Terwille.

Bezoekers van de open dag krijgen een inkijkje in het programma, een rondleiding over het terrein, er is genoeg te eten en drinken en er is een springkussen voor de kinderen.

Open dag

De open dag op zaterdag 15 september is van 13.00 tot 17.00 uur. De Spetse Hoeve is aan de Spetsebrugweg 4 in Veelerveen.