'De markt voor vrijstaande woningen in het buitengebied groeit'

Regio - Het Buitenstate-netwerk telt 20 makelaars verspreid over 37 vestigingen. Niet alleen groeit de markt voor vrijstaande woningen snel, maar (ver-)kopen via Buitenstate levert daadwerkelijk meer op. Zowel voor klant als makelaar, zo wordt gesteld.

Vrijstaande woningen in het buitengebied die worden verkocht via een Buitenstate makelaar worden beter in de markt gezet en genereren gemiddeld een hogere vraag- en transactieprijs. Daarnaast heeft de Buitenstate makelaar 6,5 keer meer ervaring in het buitengebied dan zijn collega. Dit bleek recent nog uit data van Realworks, de grootste makelaarsdatabase in Nederland en onderdeel van de NVM. 
 
Veel voor weinig in Oost-Groningen
Harm Smit - makelaar sinds 1979 - en zijn rechterhand Henriette Kemper van Makelaardij Smit waren Buitenstate deelnemers van het eerste uur. "We stopten met Buitenstate vanwege de crisis in 2010."

"Nu trekt ook de woningmarkt in Oost-Groningen weer enorm aan en is ons motto: ‘Krimp als kans’, want in Oost-Groningenkrijg je veel voor weinig, en dat is ook doorgedrongen tot de rest van Nederland."

"De (woon)boerderijen die we het afgelopen jaar verkochten, werden gekocht door Groningers, maar zeker ook door mensen daarbuiten. Logisch als je ziet wat een droomwoning je hier kan kopen voor een paar ton. Via Buitenstate behoren we tot het grootste netwerk voor vrijstaande woningen in het buitengebied: daar willen we juist nu weer graag bij aansluiten!"