Judoschool Wouter Meijer druk bezig met voorbereidingen Dutch Open Teams

Pekela/Groningen - Judoschool Wouter Meijer in Nieuwe Pekela is druk bezog met de voorbereidingen vanhet Dutch Open Teams in Martiniplaza, Groningen. "Het is voor ons de vijfde keer dat we dit toernooi organiseren, maar de tweede keer in deze fantastische locatie. De organisatie is ontzettend blij dat ze een professionele uitstraling hebben neer kunnen zetten in het afgelopen jaar", aldus Meijer.

"We hebben het organisatorisch zeer sterk staan, en verschillende teams uit binnen en buitenland komen met plezier naar ons evenement", stelt de toernooidirecteur.

Naast het main event zijn er ook verschillende side-events waar judoka's en toeschouwers aan kunnen deelnemen. Zo zijn er stands bij de Autumn Health Fair, maar bijvoorbeeld ook judopakhangen in de centrale hal.

Een judo teamwedstrijd werkt op de volgende manier: elk team bestaat uit 5 judoka's, die allen judoën in hun eigen individuele wedstrijd. Wie de meeste van de 5 wedstrijden wint gaat door naar de volgende ronde. 

Professionaliseringslag

"Al enkele jaren organiseren we dit toernooi zonder partners, maar de professionaliseringslag die we de afgelopen jaren hebben gedaan vraagt om een nieuwe partner", zegt Richard van Klaveren, commercieel directeur van het toernooi.

Er hebben zich op dit moment 50 teams ingeschreven uit onder andere Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Letland, Zweden, Polen, Engeland, Portugal en Algerije.
 
Wilt u mee weten of het Dutch Open Teams, óf overweegt u een partnerschap, kijk dan op www.dutchopenjudo.nl