Eems Dollard Business Forum houdt bijeenkomst over grensoverschrijdend werken in Leer

Winschoten/Leer - Het Eems Dollard Business Forum organiseert voor woensdag 12 september een bijeenkomst in Leer. Het thema van de bijeenkomst is grensoverschrijdend werken. Wat betekent het voor Nederlandse ondernemers als ze mensen inhuren of in dienst nemen die in Duitsland wonen en andersom?

Er zijn steeds meer vacatures en een tekort aan professionals om deze in te vullen. Ook, zo wordt gesteld, neemt het aantal professionals die geen geschikte functie in hun eigen leefomgeving kunnen vinden toe. De oplossing kan liggen in grensoverschrijdend werken. Het Eems Dollard Business Forum houdt zich bezig met
grensoverschrijdend werken en leren. Het Forum wil ondernemers uit Nederland en Duitsland en werkzoekenden samenbrengen.

Programma
Op 12 september vertelt Andreas Meinders (Firma Orgadata uit Leer) over de kansen en knelpunten van de grensoverschrijdende opleidingsmarkt. Hij informeert over het trainingsalternatief dat Orgadata heeft ontwikkeld om grensoverschrijdende (werk)mogelijkheden beter te kunnen benutten. Michiel Malewicz (Ems Dollart Region (EDR)/Arbeitsmarkt Nord) legt uit welke wettelijke regels van toepassing zijn en welke zaken aan de orde komen bij grensoverschrijdend werken en het aannemen van personeel.

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats in de Berufsakademie Ostfriesland e.V, Martin-Luther-Haus, Kirchstraße 54 in Leer. Inloop vanaf 14.30 uur, het programma start om 15.00 uur. Aansluitend is vanaf 16.15 uur een netwerkborrel. Deelname is gratis.

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.edbf.nl