Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit in Nieuw Beerta

Nieuw Beerta - Het Oranje Fonds verrast Dorpsbelang Nieuw Beerta met een Oranje Fonds Buurtcadeau ter waarde van 3.000 euro. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Investeren

In Nieuw Beerta zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Het geld van het Oranje Fonds gaan wij investeren in diverse voorzieningen ten bate van de dorpsbewoners in Nieuw Beerta. We zullen een feestelijke ontbijtsessie organiseren voor alle dorpsbewoners en het dorp verrijken met (speel)voorzieningen voor jong en oud”, aldus Ton van den Boomgaard, Voorzitter Dorpsbelang Nieuw Beerta.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 30 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.