43e Concertseizoen in kerkje Oudeschans start op 16 september

Oudeschans - De start van het 43e concertseizoen in de Garnizoenskerk in Oudeschans start op zondag 16 september. Er is weer een zéér gevarieerde klassieke muziekserie samengesteld met één uitzondering: het jaarlijkse snertconcert. Dan speelt er een dixielandorkest.

Organisator Willem Friedrich: "We gaan gewoon door.Er komt nog altijd veel publiek en dus is er geen reden om te stoppen. De klassieke musici komen vrijwel uit heel Nederland naar Oudeschans. Wij zijn eigenlijk het enige klassieke muziekpodium in héél Oost-Groningen."

Het seizoen wordt geopend door vijf saxofonisten uit de Koninklijke Militaire Johan Willem Friso Kapel (KMKJWF). “De militaire activiteiten behoren in de vesting Oudeschans al lange tijd tot het verleden. Op dit moment wijzen vooral de garnizoenskerk en het vestingmuseum nog op rumoeriger tijden. Toch brengt juist dit verleden de musici van de KMKJWF naar Oudeschans: ter herdenking, maar ook om te laten zien en horen dat inzet voor Vrede en Veiligheid van alle tijden is.  De getalenteerde beroepsmusici van de Koninklijke Landmacht vinden het daarom een bijzondere eer en gelegenheid om op dit kamermuziekpodium te musiceren”, aldus een zegsman van de Koninklijke Militaire Johan Willem Friso Kapel.

Gevarieerd muzikaal programma

Het saxofoonensemble van de KMKJWF biedt een gevarieerd muzikaal programma, met muziek van: Mozart, Nelson, Albinez en Piazzolla. Het varieert daarom tijdens dit concert in samenstelling. 

De uitvoerenden zijn Miranda Wolters, Paul van Batenburg, Rudy Direks, Jody van Overbeek en Egon Smit.

het concert op 16 september begint om 11.30 uur. Er is gratis vervoer vanaf de parkeerplaats in Oudeschans.