Een kijkje nemen in het gemeentehuis in Winschoten

Winschoten - Het gemeentehuis in Winschoten opent zaterdag 15 september van 14.00 tot 17.00 uur haar deuren tijdens de internationale Dag van de Democratie.

Belangstellenden kunnen een kijkje nemen in het voorhuis van de gemeente dat onlangs is gerestaureerd. Medewerkers van de gemeente Oldambt verzorgen rondleidingen en vertellen alle ins en outs over de verbouwing en de vondsten die tijdens de restauratie zijn gedaan.

Onder de noemer van ‘open politiek’ ontvangt een afvaardiging van de raad, het college en de gemeente de bezoekers. Koffie, thee en ranja staan klaar. De quiz/presentatie en rondleiding starten om 14.30, 15.30 en 16.30 uur.

Dag van de Democratie
De VN heeft 15 september uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Democratie. Sinds enkele jaren wordt er ook in Nederland aandacht besteed aan deze dag. Met één reden: mensen laten beseffen hoe belangrijk het is dat ze in vrijheid hun stem kunnen laten horen. Dit jaar vinden er in diverse gemeenten en provincies in heel Nederland activiteiten plaats op zaterdag 15 september om politiek dichter bij de inwoners te brengen.