Fietstocht van UMCG naar OZG voor COPD-patiënten

Scheemda - Onder de noemer COPéDaal prganiseert Jan Siegers voor zaterdag 8 september, in samenwerking met MFT Fysiopraktijk De Woldstreek in Slochteren een fietstocht van het UMCG naar het nieuwe ziekenhuis in Scheemda. Hij wil hiermee meer aandacht vestigen op het enorme belang van veel bewegen voor COPD-patiënten.

Als COPD-patiënten méér bewegen wordt hun conditie en weerstand aanmerkelijk beter. Hierdoor verminderen benauwdheids- & gezondheidsklachten. Ook verbetert hun welbevinden, krijgt men meer energie en voelt men zich beter en vitaler.

Naast het aandacht vragen voor COPD-problematiek, wil Siegers COPD-patiënten dus stimuleren om meer te bewegen. Verder wil hij projecten opzetten, zodat hier vorm aan gegeven kan worden.

Te denken valt aan een vraagbank, het organiseren van meerdaagse fietstochten, een maandelijks COPD-avondje tot zelfs een tocht naar Santiago de Compostela.

Siegers en een aantal andere deelnemers aan de tocht hopen zaterdag rond 13.15 uur aan te komen bij het OZG. Daar wordt de groep verwelkomd door Edwin Smid, lid van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. 

Voor meer informatie en contact, Jan Siegers, 06-54673130 en/of siegers.cenc@planet.nl