Succesvolle ode aan Ede Staal bij Pura Vida

Blauwestad - De twaalfde editie van het openluchtconcert Pura Vida, zaterdagavond in Blauwestad, trok naar schatting 10.000 mensen. Onder leiding van dirigent Frans-Aert Burghgreaf bracht het NNO aan de oevers van het Oldambtmeer een prachtige ode aan Ede Staal.

Solisten Wia Buze en Erwin de Vries wisten het publiek te raken met hun vertolkingen van de nummers van de Grunneger troubadour.

Voor de pauze speelde het NNO enkele stukken uit de opera Carmen en zongen de solisten enkele nummers uit hun eigen repertoire.

De eerste toeschouwers kwamen al vroeg in de middag met stoeltjes naar het terrein om de verkeersdrukte voor te zijn. Ook op het water lagen bezoekers al bijtijds voor anker met hun bootjes.

De ruime opzet van het terrein en de toevoeging van diverse eet- en drinkgelegenheden werden, volgens de organisatie, erg gewaardeerd.

Traditiegetrouw begon het concert met het gezamenlijk zingen van het Grunnens Laid, dat voorafgegaan werd door het openingswoord van Rika Pot, burgemeester van de gemeente Oldambt. In haar openingsspeech bedankte ze het orkest en alle sponsoren en subsidiegevers die dit evenement mogelijk maken.

Aan het eind van het concert werd bekendgemaakt dat de volgende editie van Pura Vida op zaterdag avond 31 augustus 2019 wordt gehouden.

Pura Vida is een evenement van Projectbureau Blauwestad en is mogelijk gemaakt door de Provincie Groningen, Gemeente Oldambt en vele sponsoren.

Meer informatie via www.blauwestad.nl

Voor een fotoreportage van Pura Vida 2018, zie https://www.facebook.com/streekblad