FNV: Medewerkers zorginstelling De Trans eisen beterschap van directie

Vlagtwedde - ‘Zieke collega’s staan gewoon ingeroosterd’, ‘Meer werk, minder mensen’, ‘In zes maanden ben ik ingezet op 24 groepen’, ‘Ziekte of een vrije dag van een collega, moeten we zelf maar oplossen’. Dit zijn, volgens FNV, slechts enkele quotes van medewerkers van Stichting De Trans.

"De medewerkers zijn het spuugzat en eisen samen met FNV Zorg & Welzijn snel beterschap van hun directie."

Stichting De Trans is een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een Autisme Spectrum Stoornis. Het is onderdeel van zorginstelling Espria.

Veel mis

Camara van der Spoel van FNV Zorg & Welzijn zegt over de problemen: "Er is veel mis bij De Trans. Financiële misplanning, verkeerde inzet van personeel, verkapte bezuinigingen die verkeerd uitpakken. De werkdruk is immens. De medewerkers hebben er genoeg van. Niet alleen voor zichzelf, maar misschien nog wel meer voor hun cliënten, waar zij elke dag met hart en ziel voor klaarstaan."

Verbeteringsplan

Om de problemen het hoofd te kunnen bieden, heeft de directie in de zomer een, naar hun zeggen, verbeteringsplan aangekondigd. "Eerder een compleet afbraakplan", aldus Van der Spoel. "Ze gaan precies de verkeerde kant op. Zo hebben zij een vacaturestop ingesteld, zetten zij medewerkers tegen hun zin in op andere locaties, worden tijdelijke contracten niet verlengd en zo hebben zij meer plannen die de medewerkers en cliënten niet ten goede gaan komen en zeker de huidige problemen niet gaan oplossen."