Gajes op het Marktplein

Winschoten - Vooraf werd het publiek op het Marktplein in Winschoten gewaarschuwd voor rondlopende steltenlopers en passerende gevaartes. En dat bleek geen overbodige luxe. De voorstelling Odysee van theatergezelschap Gajes speelt zich namelijk tussen en boven de toeschouwers af.

Uitgebeeld werd hoe Odysseus zegevierend huiswaarts tracht te keren, maar op zijn terugreis naar z'n lieftallige vrouw Penelope tal van gevaarlijke, onwaarschijnlijke, onweerstaanbare gevaren en verleidingen treft.

Programma dag twee

Het stuk vormde de opmaat voor dag twee van het Waterbei-festival in Winschoten. Vandaag, zaterdag, staan er van 11.00 tot 17.00 uur optredens op de rol van onder meer duo Bettie en Beppie van de Benidorm Bastards, die wonderlijke capriolen uithalen op rollator en scootmobiel, het kolderieke tweetal Politie te Paard, het paar Roderick en Willemijn uit het Gooische Blaricum dat zich laat torsen door twee dragers, het ANWB-echtpaar Henk en Dinie met een opmerkelijk optreden, Bep en Miep met hun Op sjouw met de Vrouw, de Potloodventers, Mister Suitcase met een magische one-man-street-act, de feestelijke voorstelling van Hilaria, de Zeepbellenshow en de aanstekelijke band Heavy Hoempa. 

Foto's Arjan Brondijk

Meer foto's op https://www.facebook.com/streekblad/