Veteranendag Pekela/Veendam

Pekela/Veendam - De gemeenten Pekela en Veendam organiseren voor zaterdag 1 september de Veteranendag Pekela / Veendam. Voor de veteranen is er een besloten bijeenkomst in Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam.

Veteranen hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Om 19.30 uur geeft de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ een Anjerconcert in Cultuurcentrum vanBeresteyn dat voor iedereen toegankelijk is. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via www.vanberesteyn.nl

Garde Grenadiers en Jagers
De Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers' (RFGGJ) is een groot koperensemble met slagwerk. De belangrijkste taak is de begeleiding van militair ceremonieel, zoals commando-overdrachten. Doel van het RFGGJ is een actieve bijdrage leveren aan het versterken van de band tussen militairen en burgers, met oog voor behoud van traditie. De Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ staat onder leiding van kapitein Harry van Bruggen. 

Nationaal evenement
De Nederlandse Veteranendag is een nationaal evenement. Jaarlijks wordt op de laatste zaterdag in juni de Nederlandse Veteranendag gehouden in Den Haag. Nederland telt ruim 115.000 veteranen.

Erkenning en waardering

Het draait bij de Nederlandse Veteranendag om erkenning en waardering voor veteranen. Ook het vergroten van het onderlinge begrip tussen de Nederlandse samenleving en de veteranen is een doelstelling van deze dag. Veel gemeenten organiseren zelf ook activiteiten om veteranen te eren.