UWV: Talent en hart voor techniek belangrijker dan cv

Winschoten - Werkzoekenden die nu elektromonteur of installatietechnicus willen worden, hebben 100 procent slagingskans. En daarvoor is het niet noodzakelijk dat ze een ellenlang cv hebben vol diploma’s of ervaring. Dat meldt het UWV.

Talent voor en affiniteit met techniek zijn belangrijker dan ooit. Omscholing tot monteur of technicus leidt dan ook per definitie tot een zeer grote kans op werk in de technieksector, zo wordt gesteld.

Werk in Zicht organiseert voor woensdag 5 september vanuit Kansrijk Beroep een voorlichtingsbijeenkomst op het Werkplein in Groningen voor iedereen die geen werk heeft en een baan zoekt in de installatie- of elektrotechniek. Gezocht wordt naar potentiële monteurs in de breedste zin van het woord, zoals hulpmonteurs, bliksembeveiligingsmonteurs en gas-, water- en lichtmonteurs.

Omscholingstraject

In vervolg op de bijeenkomst start Werk in Zicht een omscholingstraject tot elektro- en installatiemonteurs. Kandidaten kunnen tijdens dit traject een twee- of driemaandelijkse opleiding volgen. Ook behoort een BBL-opleiding van twee jaar tot de mogelijkheden. En het allermooiste: Kandidaten die hun opleiding succesvol afronden, zijn verzekerd van een contract! Het vooruitzicht van een baan maakt dit initiatief extra aantrekkelijk, zowel voor werknemers die op zoek zijn naar werk in de techniek als werkgevers die hard op zoek zijn naar technisch vakbekwaam personeel.

Opgeven

Cv doet er niet toe. Werkzoekenden die gemotiveerd zijn, talent hebben voor techniek en bereid zijn een opleidingstraject te volgen zijn welkom op de bijeenkomst. Ze kunnen zich opgeven via www.kansrijkberoep.nl