Senioren in Oude Pekela in beweging met Sociaal Vitaal

Oude Pekela - Vanaf eind oktober 2018 start in Oude Pekela het project Sociaal Vitaal, een vervolg op het hetzelfde project in Nieuwe Pekela. Inwoners in de leeftijd van 65 tot 85 jaar kunnen zo ervaren hoe gezond en gezellig het is om samen in beweging te zijn.

De gemeente Pekela biedt in samenwerking met Stichting De Badde, Stichting Galm en Stichting Goud Vereg een fitheidstest aan voor senioren die onvoldoende actief zijn en graag weer energieker en vitaler in het leven willen staan. Ook senioren die meer sociale contacten willen zijn van harte welkom. 

Inwoners van 65 tot 85 jaar in Oude Pekela krijgeneen brief met een uitnodiging voor een fittest op 22 oktober. Deze brief valt, samen met een antwoordkaart, begin september op de deurmat. 

Als de bijgevoegde antwoordkaart niet wordt teruggestuurd, worden zij benaderd door een vrijwilliger om nadere toelichting te geven op het programma en vragen te beantwoorden. Opgave voor de fittest kan dan aan de vrijwilliger worden gemeld. Senioren die niet willen deelnemen, kunnen dit aangeven door de antwoordkaart terug te sturen.

Sociaal Vitaal
Het Sociaal Vitaal-project is een nieuw beweeg- en gezondheidsproject voor senioren die aan hun fitheid, gezondheid en sociale contacten willen werken. In het programma zullen naast wekelijkse bewegingslessen ook voorlichtingen gegeven worden over onder andere gezonde voeding en verantwoord bewegen. De bewegingslessen worden verzorgd door speciaal opgeleide lesgevers. 
Belangrijk aspect van het project is de gezelligheid. Na afloop van de lessen is er altijd gelegenheid om samen koffie of thee te drinken.

Fitheidstest
Bij de fitheidtest worden onder andere de bloeddruk, kracht en het uithoudingsvermogen gemeten. Aan het einde van de test worden deelnemers geadviseerd in welke groep zij het beste mee kunnen doen. Met de resultaten van de test kunnen deelnemers starten met bewegen op een verantwoord niveau.