Open Monumentendag in Pekela

Pekela - Dertien monumenten in Veendam en Pekela openen zaterdag 8 september tussen 10.00 en 17.00 uur hun deuren tijdens de Open Monumentendag. Dit jaar is het thema ‘In Europa’.

Net als voorgaande jaren werken de gemeenten Veendam en Pekela samen om zo een nóg uitgebreider aanbod te kunnen presenteren.

Met het thema 'In Europa' sluit de Open Monumentendag in Nederland aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. 

Kosteloos met de bus langs monumenten

Jaarlijks stelt de Erfgoedcommissie van de gemeenten Veendam en Pekela een route met monumenten vast. Op deze manier worden steeds verschillende monumenten in de schijnwerper gezet. Dit jaar rijdt er een bus kosteloos langs een aantal monumenten. De route start bij de Turfcentrale in Veendam en gaat in Pekela naar het Kapiteinshuis, de Katholieke kerk en Siep&Co. 

Programmaboekje

De opengestelde monumenten in Veendam en Pekela staan allemaal in een programmaboekje. Exemplaren van dit boekje zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij alle opengestelde monumenten. Men kan de gids ook downloaden op www.pekela.nl

Meer finformatie

Meer informatie over de Open Monumentendag op: www.openmonumentendag.nl

Jaarmarkt Pekela

In Oude Pekela vindt op zaterdag 8 september ook de Jaarmarkt plaats: een braderie met verschillende festiviteiten. Molen De Onrust en de hervormde kerk in Oude Pekela liggen direct naast het terrein van de jaarmarkt. Om die reden kan het vinden van een parkeerplek lastiger zijn dan normaal. Daarnaast zijn er wegafsluitingen: omleidingsroutes worden aangegeven.