Westerwolde op Wielen op circuit De Polderputten

Regio - Stichting Rzijn organiseert voor zaterdag 22 september, in samenwerking met de politie, op circuit De Polderputten de middag ‘Westerwolde op Wielen’.

Het publiek kan kennismaken met de elektrische fiets met tips en tricks over deze fiets. Ook wordt men gewezen op de eigen veiligheid tijdens het fietsen. Verder kunnen diverse elektrische fietsen worden getest en staat er een team klaar om vragen over deze fiets te beantwoorden.

Voor de beginnende autobestuurder is er deze middag een parcours om, onder professionele begeleiding, de eigen auto beter te leren kennen in situaties die men op de weg (hopelijk) weinig tegenkomt. Verder is de afdeling verkeershandhaving van de politie aanwezig om alle vragen over zijn of haar auto te beantwoorden.

Bureau Rij &Verkeersveiligheid

Bureau Rij &Verkeersveiligheid is aanwezig met simulatoren. Het publiek kan onder begeleiding deelnemen aan de kantelsimulator. In deze simulator wordt uitgelegd hoe het beste te handelen wanneer de auto kantelt. Ook kan er plaats genomen worden in de zogenaamde alcoholsimulator om te ervaren wat er met het lichaam en dus ook met het rijgedrag gebeurt wanneer er verschillende promillages alcohol aanwezig zijn in het bloed.

Leerlingen van het RSG gaan auto's testen op bandenprofiel en lampen.

Hanetangerweg

Het evenement op de circuit De Polderputten aan de Hanetangerweg 5A in Ter Apel begint om 13.00 uur. Deelname aan de middag is geheel gratis en op eigen risico.