Werkzaamheden aan het spoor van 31 augustus tot en met 2 september

Winschoten - Van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september zijn er werkzaamheden aan het spoor in Groningen en Haren. Daardoor rijden er tussen Groningen-Weener, Groningen-Veendam en Groningen-Assen bussen in plaats van treinen.

ProRail werkt aan de fiets- en voetgangersonderdoorgang bij station Haren. Zij rijden drie voorgebouwde betonnen spoordekken in op de plek waar de onderdoorgang komt. Daarna wordt het spoor teruggebouwd op de spoordekken zodat de treinen hier weer kunnen rijden. Vervolgens wordt verder gebouwd aan de onderdoorgang. Daarnaast doet aannemer Combinatie Herepoort in Groningen bodemonderzoek bij de Esperantokruising en de Helperzoomtunnel. In opdracht van ProRail wordt hier ook met machines roest van het spoor verwijderd.

Gevolgen voor de treinreis van vrijdag 31 augustus 02.00 uur tot maandag 3 september 04.30 uur

Van vrijdag tot en met zondag rijden er NS-bussen in plaats van treinen tussen Groningen en Assen.   Van vrijdag tot en met zondag rijden er tussen Groningen en Weener en tussen Groningen en Veendam stop- en snelbussen van Arriva. De extra reistijd is 30 tot 45 minuten. Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

Geldig vervoerbewijs
Reizigers die gebruik maken van vervangend vervoer met een NS- of Arriva-bus, hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist men net zoals met de trein. In- en uitchecken kan op het betreffende treinstation, ook als de reis begint of eindigt met een trein-vervangende bus.

Reis plannen
Reizigers kunnen hun reis plannen via de NS-Reisplanner Xtra App, de Arriva app en/of via de website van NS: www.ns.nl en Arriva: www.arriva.nl hun reis plannen.