Volop activiteiten tijdens de Week van de Alfabetisering in Bibliotheek Winschoten

Winschoten - Tijdens de Week van de Alfabetisering van 3 tot en met 9 september is er extra aandacht voor geletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Verschillende organisaties uit het Noorden bundelen hun krachten om aandacht te vragen voor geletterdheid.

Het Taalhuis in Bibliotheek Winschoten organiseert de volgende activiteiten tijdens de Week van de Alfabetisering:

- Dinsdag 4 september van 10.00 tot 12.00 uur kan men aanschuiven bij de Vrouwengroep Internationaal. Er is koffie/thee en wat lekkers. De groep komt wekelijks bij elkaar, contact en taal staan centraal. Tijdens deze ochtend kunnen de bezoekerskennismaken met de veelzijdigheid van de deelnemende vrouwen.

- Woensdag 5 september van 14.00 tot 16.00 uur is er een kunstmarkt. Er zijn veel creatieve mensen verbonden aan het Taalhuis, zoals schrijvers, dichters, schilders, dansers en koks. Zij laten de bezoekers hun werk zien.

Op donderdag 6 september is er een besloten interactieve voorstelling in cultuurhuis De Klinker voor en door mensen van het Taalhuis. De voorstelling is opgezet en uitgevoerd in samenwerking met Pirates4Kids.