Eerste verdachte inbraken Winschoten aangehouden

Winschoten - Met de arrestatie van een 38-jarige inwoner van Winschoten heeft de politie een van de verdachten van een reeks inbraken in het centrum van de Molenstad aangehouden.

De 38-jarige wordt ervan verdacht begin augustus in een winkel aan de Langestraat te hebben ingebroken. De buit bestond uit diverse artikelen met een waarde van enkele duizenden euro's.

In het Winschoter koopcentrum is in relatief korte tijd in diverse zaken ingebroken. Afgelopen weekend was tot twee keer toe de pastorie van de Roomse kerk aan de Langestraat het doelwit. Daar werd geld uit een kluis ontvreemd.

De politie vermoedt dat een aantal zaken los van elkaar staat. Er worden onder andere allerlei cameraopnames bekeken. Verder buigt de Forensische Opsporing zich over sporen die bij de inbraken zijn gevonden.

Wie de afgelopen weken 's nachts in de weekenden iets bijzonders op de Langestraat of de Venne is opgevallen of wie iets heeft gehoord, kan contact opnemen via 0900-8844. Ook kan men een bericht sturen via het meldformulier op politie.nl.