Spelweek Boven Pekela speelt in de middeleeuwen

Boven Pekela - De traditionele spelweek in Boven Pekela is vandaag van start gegaan. Met 112 deelnemers is de lijst met kinderen die kunnen deelnemen weer helemaal vol. Thema is de middeleeuwen.

Burgemeester Jaap Kuin opende het evenement, waarna een symbolisch vuur werd ontstoken. Daarna was het woord aan de deelnemers die begonnen met het bouwen van hutten. De bouwsels worden ’s middags beschilderd en verder versierd.

Tussendoor wordt een ongevallenoefening gehouden. Daarbij lopen kinderen en crew, onder toeziend oog van een officiële beambte van de brandweer, twee aan twee zo snel mogelijk vanuit de werktent naar de grote zaal van dorpshuis De Riggel.

Dinsdag staat in het teken van een dagje uit. Dit keer gaat de tocht naar speelparadijs Drouwenerzand. Woensdag is er luchtkussen, een waterspektakel en worden er diverse spelletjes gehouden. 's Avonsis er een talentenshow. Iedereen moet verkleed in middeleeuws tenue aantreden.

Donderdag is er een middeleeuwse spellentocht en pannenkoeken bakken. Vrijdag worden hutten en tent weer ontmanteld en worden er als slotactiviteit broodjes gebakken.

De financiering van de spelweek komt tot stand door eigen bijdragen van de deelnemers (ouders), de eigen organisatie en de gemeente Pekela.