Pekelders winnen strijd om Sterkste Man van Westerwolde

Pekela/Vlagtwedde - De strijd om de titel Sterkste Man van Westerwolde, onderdeel van de Week der Besten in Vlagtwedde, was een Pekelder aangelegenheid. Martijn Immenga (opgegroeid in Winschoten, maar nu wonend in Oude Pekela) won in de categorie tot 105 kilogram; Wander Oelius (Nieuwe Pekela) in de categorie boven 105 kilogram.

Immega bleef Dave Drenth (tweede) en Michael Siemens (derde) ruim voor. In de categorie boven 105 kilogram werd Erik Rozeveld tweede en Mark Koeleman derde.

De deelnemers moesten ter hoogte van Zaal 12 zes onderdelen afwerken: vrachtwagen trekken, stone pull, power stairs, medley, stones en car flip.

Berend Schuur van Organisatie Sterkemannen Oldambt (O.S.O) was tevreden over het verloop van de titelstrijd. "Het liep op rolletjes. Verder werkte het weer mee, het was zonnig en mede daardoor was de publieke belangstelling groot."

Op zaterdag 1 september komen de sterke mannen weer in actie tijdens het duo trucktrekken op het Marktplein in Winschoten, aanvang 13.00 uur.

Foto's Arjan Brondijk