Buurkracht organiseert startbijeenkomsten in heel Groningen

Wedde - Er kunnen, volgens Buurkracht, nog veel meer zonnepanelen op de daken van huizen in Groningen. Dit maatschappelijke initiatief houdt daarom van 10 tot en met 19 september tien startbijeenkomsten, in onder andere Wedde en Winschoten.

De bijeenkomsten zijn om inwoners en hun buren te informeren over deze duurzame energievorm enn om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, zodat ze meteen tot actie over kunnen gaan. De inzet: op zoveel mogelijk daken van Groningse koopwoningen zonnepanelen.

Veertien in Groningen

Inmiddels zijn er ruim 300 buurten actief in Nederland, waarvan veertien in Groningen. In alleen al Groningen besparen Buurkrachtbuurten bijna 40.000,- per jaar op hun energierekeningen, zo wordt gesteld. 

“Het is mooi om te zien dat bewonersinitiatieven veel kunnen bijdragen aan de energietransitie. Zodra buurtgenoten de handen ineenslaan zie je grootse resultaten ontstaan. En niet onbelangrijk, ze vinden het ook leuk om samen aan de slag te gaan. Er zit veel kracht in buurten!”, aldus Niels de Rooij, buurtbegeleider Groningen bij Buurkracht.

De bijeenkomst in Winschoten vindt plaats op maandag 17 september in Zalencentrum Lamain aan de Bosstraat 25; die in Wedde op woensdag 19 september in De Weddermeerhoeve aan de Wedderbergenweg 3.

De startbijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en duren ongeveer een uur.

Aanmelden

Aanmelden kan via buurkracht.nl

Meer informatie

Voor meer informatie kann contact worden opgenomen met buurtbegeleider Niels de Rooij via niels@buurkracht.nl.