Royal Goedewaagen opent schildersatelier en winkel in Vesting Bourtange

Bourtange - De aardewerkfabriek Royal Goedewaagen uit Nieuw Buinen opent voor het einde van het jaar in het historische vestingdorp Bourtange een eigen schildersatelier en winkel.

Op de huidige plek in Bourtange is al bijna 40 jaar ‘t Lutje Winkeltje gevestigd. Uit respect voor de geschiedenis van het in 1978 gereconstrueerde pand zal het atelier straks ‘t Lutje Winkeltje by Royal Goedewaagen gaan heten.

Directeur Yvonne Kooi: “Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van ons uit 1610 stammende van oorsprong Gouds bedrijf in vervulling, namelijk een schildersatelier en winkel buiten de eigenlijke fabriek op een mooie historische plek. Zo vergroten we de zichtbaarheid van het ambacht en de schilders activiteiten. De winkel bij onze fabriek blijft wel open, maar we gaan nu zitten waar onze belangrijkste doelgroepen komen.”  

Vergroten internationaal toerisme
Met de vestiging van een schildersatelier in Bourtange wil Royal Goedewaagen bijdragen aan een positieve stimulans van het internationale toerisme naar het Noorden van het land. 

Kooi: “Wij maken traditioneel Delfts Blauw  keramiek tot het rijke Gouds plateel, van authentieke Delfts Blauwe tegeltjes tot de welbekende keramische miniaturen. Kortom, exact waar toeristen uit Azië, en de rest van de wereld naar op zoek zijn. Maar ook onze Oosterburen zijn geïnteresseerd in het Nederlands ambachtelijk sieraardewerk. Wij hebben het Nederlands erfgoed hoog in het vaandel, zowel wat onze eigen werkzaamheden betreft als deze vesting en haar activiteiten en hopen door onze komst een positieve flow te creëren naar dit prachtig stukje Nederland.”