Schuilt er een kapucijnaapje in het Pekelder bos?

Oude Pekela - De Dierenambulance Oost-Groningen heeft vorige week een melding gekregen dat er een aap is gezien in het Pekelder bos. Dat meldt Stichting AAP op haar website. Ook heeft de melder een (vage) foto van het dier gemaakt.

Een zoektocht van medewerkers van de Dierenambulance en een specialist uit het netwerk van Stichting AAP zijn direct na de melding op de bewuste plek gaan kijken. Ook zijn er vangkooien geplaatst. Het dier is echter niet aangetroffen, en datzelfde geldt voor de dagen daarna. Nieuwe waarnemingen zijn er eveneens niet geweest.

De Dierenambulance overweegt om binnenkort met een drone, uitgerust met warmtecamera, boven het bos te vliegen in een ultieme poging om het diertje te lokaliseren. 

Zodra bevestigd kan worden dat het hier daadwerkelijk een aapje betreft en een locatie bekend is, kan het team van AAP naar het noorden afreizen om te helpen met een gerichte vangactie.

Stichting AAP, die afgaande op een vage foto concludeert dat het om een kapucijnaapje kan gaan,  laat weten dat het niet raadzaam is dat burgers massaal gaan zoeken. De stichting krijgt overigens wel vaker meldingen over in het wild levende apen binnen, maar tot nu toe bleek het in geen geval om een (echte) aap te gaan. 

Het is in Nederland sinds de jaren zeventig verboden om apen als huisdier te houden.