G-OUD in Winschoten is alweer ter ziele

Winschoten - Roelof van der Velde had met G-OUD een ambitieus plan: Een initiatief om iets te doen voor ouderen die thuiszitten omdat ze een psychiatrische aandoening hebben. Dit plan kwam echter nooit van de grond.

Van der Velde, zelf werkzaam in de zorg, stopt volgens hem doordat hij tegen de deadlines aanloopt die gesteld zijn door afspraken met mijn werkgever Lentis en vanwege geld(gebrek).

"Het idee werd ontzettend warm onthaald in de maatschappij die via sociale media bij het project werd betrokken. Dat sterkte mij enorm en maakte mij vastberaden om het plan te laten slagen. Voor investeringen heb ik eigen middelen gebruikt en ik heb geen beroep gedaan op derden of instanties als banken. Ik deed dit, omdat ik oprecht geloofde dat ik iets zou gaan doen waarmee ik de maatschappij van dienst zou zijn en mijzelf zou kunnen onderhouden", zo stelt de initiatiefnemer op de Facebookpagina van G-OUD.

PGB

Het ging onder meer fout bij het aanvragen van PGB's (Persoonsgeboden Budget). Van der Velde: "Om een PGB aan te vragen krijgt de aanvrager onderzoek of hij of zij pgb-vaardig is. dat wil zeggen: met geld om kan gaan. Hier ontstond een contradictie. Mensen met psychische problemen zijn niet per definitie instaat om geld te kunnen beheren. Zodoende werden aanvragen niet gehonoreerd. Aan het eind van deze periode vraagt de gemeente mij om toch onderaannemerschap te gaan zoeken bij een gecontracteerd zorgaanbieder. Daar heb ik nu geen tijd meer voor en mijn middelen zijn op."

Lees Van der Velde's verhaal op: https://www.facebook.com/Goud.nu/

Zie ook: https://hetstreekblad.nl/2018/07/30/g-oud-dagbesteding-voor-ouderen-in-winschoten