Surrealism meets Realism in vanBeresteyn

Veendam - Surrealism meets Realism in cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn. Magriet van der Werff, Anna M en Ivonne Sprok exposeren samen in Veendam. Te zien zijn collages, schilderijen en fotografie.

“In eerste instantie was het de bedoeling dat ik alleen ging exposeren in vanBeresteyn”, zegt Magriet van der Werff. “Maar al snel bedacht ik dat het veel leuker is om dit samen te doen met andere kunstenaars. Op die manier ontstaat er een mooie afwisseling van mooie kunst. Het leuke, vind ik, om dit samen met Anna M en Ivonne Sprok te doen, isdat wij allemaal naast ons dagelijks werk en diverse werkzaamheden kunst maken."

Een reden

En verder: "Dat was ook een reden om de samenwerking met deze vrouwen op te zoeken. Ook vind ik dat onze kunstwerken in combinatie met elkaar een mooi beeld vormen. Mijn surrealistische kunstwerken gaan heel goed samen met de realistische kunst van Anna M en Ivonne. Ondanks dat onze kunstwerken heel verschillend zijn van elkaar vormen ze toch één geheel. Daar waar bij mij veel beweging is, is het werk van Anna M realistisch en van Ivonne heel rustig en in stilstand. Door de werken samen te exposeren geven ze een bijzondere verdieping en verbinding aan elkaar. ”

Surrealism meets Realism is te bezichtigen van 5 september tot 11 oktober. De entree is gratis. De officiële opening is zaterdag 8 september van 16.00 tot 17.00 uur.