Stichting Vluchteling lanceert nieuwe nationale campagne Kinderarbeid

Winschoten - Stichting Vluchteling die wereldwijd opkomt voor de meest kwetsbare vluchtelingen, gaat met de start van het nieuwe schooljaar in Nederland, aandacht vragen voor kinderarbeid, in landen waar jonge mensen in plaats van naar school, de straat op, de fabriek in, en het land op worden gestuurd om wat extra geld bij te verdienen om het hoofd boven water te houden.

De hashtag op sociale media voor deze campagne is #backtoschool.

De nieuwe campagne van Stichting Vluchteling wil ook een bijdrage leveren aan meer bewustwording in Nederland over de dilemma’s van ouders in oorlogsgebieden.

168 Miljoen kinderen

Er zijn wereldwijd 168 miljoen kinderen die moeten werken, dat is meer dan 10 procent van alle kinderen. Het grootste deel hiervan werkt in de landbouw (60 procent). Ook in fabrieken werken veel kinderen. Naar schatting doen 50 miljoen jongvolwassenen (15-17 jaar) ook nog eens levensgevaarlijk werk, bijvoorbeeld in mijnen, op plantages en in textielfabrieken. Veel van hen zijn kinderen van vluchtelingen. Er zijn ongeveer 65 miljoen vluchtelingen in de wereld. De helft van hen zijn kinderen.