Motorcoureur Colin Broesder uit Oude Pekela doet van zich spreken tijdens Gamma Racing Day

Oude Pekela/Assen - Motorcoureur Colin Broesder uit Oude Pekela liet een prima indruk achter tijdens de Gamma Racing Day op het TT-circuit in Assen. Hij behaalde in zijn klasse een aantal top 5-klasseringen.

Colin deed mee in de Gamma Yamaha R125 cup. Vorig jaar maakte hij hier zijn debuut.

Op de zaterdag en de zondag werden er twee races verreden. De training en kwalificatie op de zaterdag zag er met plaats zes veelbelovend uit. In de wedstrijd werd hij uiteindelijk vierde, gevolgd door plek zeven in de tweede race.

Er os een apart kampioenschap voor de rookies (coureurs die dit jaar voor het eerst in deze klasse rijden) en een kampioenschap voor de coureurs die al meerder jaren in deze klasse rijden. Colin werd over de beide races van zaterdag eerste bij de niet-rookies.

TT-circuit

Zondag mochten de coureurs na de training een aantal demomonstarieronden op het grote TT-circuit rijden.  In de twee races die volgden werd hij vijfde en vierde, goed voor plaats twee bij de niet-rookies.

Big smile

Verder mocht de Pekelder een aantal ronden op het grote circuit rijden op een Yamaha R3. Dit is de raceklasse na de R125 cup. Deze motor heeft meer vermogen en meer topsnelheid dan de R125. Hij kwam dan ook met een big smile van de motor af.