Voor de 23e keer fietsen voor pannenkoeken

Bellingwolde - De FTC Toer ’80 uit Bellingwolde houdt op zaterdag 15 september voor de 23e keer de Pannenkoekentocht. Het is een tocht over 150 km, waaraan deel kan worden genomen door (recreatieve) wielrenners.

De gemiddelde snelheid is ongeveer 28 kilometer per uur. Er wordt een route gefietst door de gemeente Oldambt en de gemeente Westerwolde. Relinda Baas is secretaris van Toer ’80 en zit in de organisatie van het evenement: “We zijn weer op tijd begonnen met de organisatie van de tocht. Door de aanscherping van regels moet je er tegenwoordig op tijd bij zijn om vergunningen te krijgen. Dit jaar hebben we ook voor het eerst geen begeleiding van politie, dus hebben we het aantal verkeersregelaars op de motor moeten uitbreiden. Ook kunnen we niet meer door Duitsland fietsen, omdat daar de regels voor een peloton fietsers ook weer zijn veranderd. Daarom blijven we op het grondgebied van het mooie Oldambt en Westerwolde.”

Winterstalling

Sinds jaar en dag is dit één van de afsluitende tochten voor recreatieve wielrenners, voordat ze hun wegfietsen in de winterstalling plaatsen de de ATB’s er weer uitkomen. Vanaf oktober worden de tochten door het terrein weer georganiseerd. En dus een reden des te meer om mee te doen aan de Pannenkoekentocht en het seizoen in stijl af te sluiten. De route die gevormd wordt vormt op de kaart een 8.

Start/finish en locatie voor de middag – pannenkoeken – maaltijd is De Meet in Bellingwolde. Daarnaast wordt er kort gepauzeerd in Midwolda bij het Oldambtmeer op camping De Zonnegloren in Sellingen. Deelnemers kunnen informatie krijgen op www.toer80.nl en op de Facebookpagina ‘Pannenkoekentocht.’ Inschrijving verloopt via www.ntfu.nl