Jubileumeditie Rondje Oostwold

Oostwold - De twintigste editie van de jaarlijkse fietstocht Rondje Oostwold gaat aanstaande zaterdag om 12.00 uur van start. Er is een route uitgezet van ongeveer 30 kilometer.

Reeds in 1998 werd het initiatief genomen voor een gezamenlijke organisatie van dit sportieve evenement. Eén keer werd besloten om het niet door te laten gaan. Dat had te maken met een MKZ uitbraak onder de dieren.

Oostwold in Beweging

De organisatie is in handen van de werkgroep Oostwold in Beweging (O.I.B.). De laatste jaren activeert O.I.B. rond de 300 deelnemers. De organisatie zelf bestaat die dag uit 20 vrijwilligers. Twintig jaar geleden werd vanuit de vereniging Vrouwen van Nu en vanuit de toenmalige jeugdsoos Starhouse geopperd om het Oostwolder verenigingsleven meer te laten samenwerken om zo de binding tussen de dorpsgenoten nog meer te versterken. Ieder jaar weer is dat doel ook de basis van ‘Rondje Oostwold’.

Veel dorpelingen, maar ook mensen uit de regio en oud bewoners van Oostwold bevinden zich onder de deelnemers. Plaatselijke middenstanders ondersteunen het initiatief. Maar ook particulieren storten spontaan een bijdrage. Een deel van de kosten wordt opgebracht door de deelnemers zelf. Zij betalen twee euro. Voor kinderen wordt de tocht nog altijd gratis aangeboden. ‘Rondje Oostwold’ is dan ook een activiteit voor het hele gezin.

Onderweg ontvangen de deelnemers gratis lekkernijen uit de regio of van lokale ondernemers. Naar aanleiding van het lustrum worden onderweg stempelposten ingericht. Deelnemers met een ‘volle stempelkaart’ maken kans op leuke prijzen.

Aigen Stee

De fietsers kunnen zich zaterdag 25 augustus tussen 12.00 uur en 13.30 uur melden bij buurthuis ‘Aigen Stee’ aan de Parallelweg. Binnen ontvangt men alvast een routebeschrijving en een stempelkaart. Met een volle stempelkaart maken de deelnemers kans op leuke prijsjes die beschikbaar gesteld zijn door de middenstand. Vooraf opgeven is niet mogelijk. Deelname is op eigen risico. ‘Rondje Oostwold’ komt mede tot stand door bijdragen van particulieren en bedrijven en vereniging Dorpsbelangen Oostwold.