Oostwold heeft er een toeristische attractie bij

Oostwold Oldambt - Het dorp Oostwold in de gemeente Oldambt heeft er sinds vandaag een officiële toeristische attractie bij. Het gaat om een nieuwe wandelroute door een deel van de plaats genaamd ’t Ommetje Oostwold.

Waarnemend burgemeester Rika Pot van de gemeente Oldambt en 'haar' wethouder Erich Wüncker namen de eerste routekaartjes uit handen van Luit Engelage, voorzitter van Vereniging Dorpsbelangen Oostwold (VDO) in ontvangst. De officiële uitreiking vond plaats in brasserie Old School.

’t Ommetje Oostwold heeft een lengte van 6,5 kilometer en leidt langs een aantal plaatselijke bezienswaardigheden. Ontwerpers van de nieuwe wandelroute zijn Thom Uffen en en Frits Alma, beiden lid van VDO. Peter Akkerman, historicus van Oostwold, heeft de geschiedenis langs de route beschreven.

In totaal worden 23 objecten langs het tracé geduid, waaronder Goldhoornhof, Kloosterheem, Sarrieshut, Kikkerberg, Oudste Huis, Huningaheerd en Viskenij. Airport Oostwold en enkele horecagelegenheden ontbreken evenmin. Pot en Wüncker prezen de initiatiefnemers (VDO en Marketing Oldambt) en wezen op het belang van het groeiende toerisme (Oldambtmeer) van de streek en regio, die door steeds meer reizigers wordt ontdekt.

De routekaart van ’t Ommetje Oostwold valt binnenkort op elk adres van het dorp in de bus. Verder zal deze ook verkrijgbaar zijn bij alle toeristische informatiepunten in Oldambt.