Organisatie Pura Vida hoopt op zelfde aantal toeschouwers als vorig jaar

Blauwestad - De elfde editie van het openluchtconcert Pura Vida trok maar liefst 12.000 bezoekers. Vorig jaar bracht Het Noord Nederlands Orkest (NNO), onder leiding van dirigent Dirk Brossé, Queen tot leven aan de oevers van het Oldambtmeer. Dit jaar hoopt de organisatie op minimaal hetzelfde aantal bezoekers.

Tijdens de twaalfde editie op zaterdag 1 september, aanvang 19.30 uur, staat Pura Vida in het teken van de Groninger troubadour Ede Staal. Solisten zijn Erwin de Vries en Wia Buze.

Als het concertterrein vol is, dan wordt het afgesloten voor bezoekers. Erica Tervelde van Projectbureau Blauwestad kan niet precies aangeven, wanneer dit punt is bereikt. "Vorig jaar waren er op een gegeven moment 10.000 mensen en stonden we op het punt ook niemand meer toe te laten. In overleg met de afdelingen veiligheid en crowdmanagement is toen besloten dit niet te doen. Volgens hen was de situatie nog behapbaar."

"Nu zal er uiteraard ook intensief contact zijn met beide afdelingen. Zij bepalen of de veiligheid van de bezoekers nog gegarandeerd is. Zij zullen er ook goed op toezien hoe de mensen zich gedragen. Men mag bijvoorbeeld een eigen tuinstoel meenemen, maar het is dan wel de bedoeling dat de tuinstoelen zoveel mogelijk naast elkaar worden geplaatst om zo meer ruimte te creëren."