182 Kinderen maken zich op voor Vakantieweek Onstwedde

Onstwedde - Onstwedde staat tijdens de laatste week van de zomervakantie weer in het teken van de Vakantiespelweek. 182 Kinderen hebben zich ingeschreven. Zij worden begeleid worden door circa 45 jonge vrijwilligers (vanaf 15 jaar) die zich aangemeld hebben als leiding.

Van 27 tot en met 31 augustus wordt er geknutseld, gaan de kinderen sporten en wordt er bovenal veel plezier gemaakt. Het thema dat dit jaar centraal staat is: Spelweek: Helemaal Hollands!

Weerzien

Nagenoeg alle kinderen die in Onstwedde wonen en/of naar school gaan, doen mee aan de Vakantiespelweek. Voor hen is het een weerzien van vriendjes en vriendinnetjes na de lange zomervakantie. Ook voor de leiding belooft het een mooie week te worden. Tieners die jaren mee hebben gedaan aan de Vakantiespelweek keren vaak op hun vijftiende weer terug als leiding. 

Op de maandag zullen de kinderen typische Hollandse knutselwerkjes maken. Daarnaast gaan ze een speurtocht lopen met oud-Hollandse spelletjes. De dinsdag staat in het teken van sport en spel. Dit jaar worden er verschillende spelletjes aangeboden op het voetbalveld, bij het zwembad en in de sporthal.

Drouwenerzand

Op de woensdag gaan deelnemers en leiding naar Attractiepark Drouwenerzand. Op donderdag wordt er een oud-Hollandse markt gehouden, waarbij ouders, opa’s en oma’s en nog meer belangstellenden kunnen komen. Kinderen kunnen onder andere spelletjes spelen en brood boven het kampvuur bakken. Ook is er een restaurantje .

Op de vrijdag, tevens de laatste dag van de Vakantiespelweek, mogen de kinderen genieten van verschillende spellen, luchtkussens en wateractiviteiten. ’s Avonds staat de traditionele feestelijke optocht door het dorp op de rol.

Facebook
De Vakantiespelweek is online te volgen via Facebook. De organisatie heeft een eigen pagina waarop dagelijkse updates te vinden zijn. Zo kunnen ouders, sponsoren en andere belangstellenden toch meegenieten van de activiteiten die georganiseerd zijn voor de kinderen. Ook op de website www.vakantiespelweek.nl worden voortdurend updates geplaatst.

Foto's Arjan Brondijk