IVN-verenigingen Bellingwedde en Vlagtwedde samen op pad

Bellingwolde - Vlagtwedde en Bellingwedde zijn sedert januari dit jaar gefuseerd tot de gemeente Westerwolde. Dit heeft beide IVN verenigingen geïnspireerd om samen op pad te gaan. Samen op pad is tevens het motto van 14 september.

IVN Vereniging voor Natuureducatie en duurzaamheid Westerwolde-Oldambt, zoals de volledige naam officieel luidt, is opgericht op 14 mei 2018. Tijdens een ledenvergadering op 10 juli zijn IVN Westerwolde en IVN Bellingwedde met werkgroep Oldambt opgegaan in de nieuwe vereniging die kortweg IVN Westerwolde-Oldambt zal worden genoemd.

De vereniging stelt zich tot doel activiteiten te ondernemen op het gebeid van natuurbeleving, natuureducatie en duurzaamheid. Bevorderen van kwaliteit, verbetering en bescherming van de natuur en landschap en duurzame leefomgeving op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Verder advies en ondersteuning voor overheden, verenigingen en stichtingen. IVN is een non-profit organisatie en
is voor iedereen toegankelijk. IVN organiseert activiteiten op het gebied van natuurbeleving, natuureducatie en duurzaamheid, waardoor de bevolking binnen het werkgebied wordt bereikt. Educatie en ondersteuning op onderwijsgebied. IVN heeft werkgroepen ter vergroting van kennis en beleving.

Openingshandeling
Op 14 september wordt bij parkeerplaats van het Kolkenproject in Oudeschans op de grens van Westerwolde en Oldambt ter gelegenheid van de oprichting om 16.00 uur de openingshandeling verricht.