25e Editie Oudeschanskerdag op 16 september

Oudeschans - De 25e editie van de Oudeschanskerdag vindt plaats op zondag 16 september. Reden voor de organisatie om deze jubileumeditie eens extra uit te pakken.

Onder de naam BeLEEF Oudeschans vindt van 11.00 tot 17.00 uur, in het decor van het historische vestingdorp, een programma met volop aandacht voor streekcultuur, historie, kunst en streekproducten plaats.

Tegen de achtergrond van de historische panden, zoals de oude smederij, de vestingwallen en het museum, hebben figuranten uit de tijd dat Oudeschans nog een levende vesting was hun kampement opgeslagen. Piekeniers met hellebaarden marcheren door het dorp, er zijn spuit demonstraties door oude brandweerauto’s, rollende keukens (foodtrucks) met gerechten gemaakt van lokale ingrediënten, een biologische markt met streekproducten, live-muziek (onder andere Eemsmond Big Band), demonstraties van bordercollies die schapen drijven en een keuring van huisdieren van schoolkinderen uit de gemeente Westerwolde.

Oude films

In het museum worden, naast de lopende tentoonstelling over de kolk, oude films over Oudeschans vertoond en voor dorpsbewoners, schoolkinderen uit de gemeente Westerwolde en andere belangstellenden is er tegenover de stelmakerij, in het kruidenbastion, een vrijmarkt.

De Oudeschanskerdag is mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Harbour Jazz Club Winschoten, Stichting Wildervank Fonds en Cittaslow.