SamenLoop voor Hoop Oldambt levert 116.600 euro op

Blauwestad - SamenLoop voor Hoop Oldambt, het 24 uurs wandelevenement dat begin juni werd gehouden bij De Wilgenborg in de Blauwestad, heeft in totaal 116.600 euro opgeleverd. Het geld gaat naar KWF kankerbestrijding.

Het eindbedrag werd door Zwier Meerman, penningmeester van de SLvH Oldambt, bekendgemaakt in De Twee Oldambten in Oostwold. Het bedrag is inclusief de 3.000 euro van de KinderLoop.

Liesbeth Jansen, voorzitter van de SLvH Oldambt: "We zijn ontzettend trots op alle mensen die hieraan hebben bijgedragen. Het is een gezamenlijke inzet van vele mensen, (lokale) organisaties en instanties samen."

Onderzoek naar kanker
Het eindbedrag wordt in september officieel overhandigd aan het KWF. "Na de vakantieperiode vindt er een overhandiging plaats aan het KWF. Het geld wordt onder andere gebruikt voor onderzoek naar Ziekte van Hodgkin en neuroblastoom (een vorm van kanker dat bij kinderen voorkomt) en het Hamelhuys in Groningen ontvangt een bedrag voor haar inloophuis voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten", aldus Zwier Meerman.

Plezier
"We kijken terug op een geweldige eerste editie van de SLvH Oldambt. Iedere herinnering aan deze SamenLoop brengt bij mij een glimlach op mijn gezicht. We hebben er zo naar toe geleefd en zo genoten van de dagen zelf, dat we allemaal met heel veel plezier terug kijken op onze SamenLoop. Natuurlijk kunnen er dingen altijd beter, dat bleek ook uit de evaluatie die we hebben gehouden. Uit de enquête dat het KWF heeft afgenomen onder de deelnemers scoorde de SLvH Oldambt 8,6. En daar mogen we terecht trots en blij mee zijn", besluit Liesbeth Jansen.

SamenLoop voor Hoop Midden-Groningen

Op 22 en 23 juni 2019 vindt er in Hoogezand de SamenLoop voor Hoop Midden- Groningen plaats. Meer informatie op www.samenloopvoorhoop.nl/midden-groningen

Meer op: https://hetstreekblad.nl/2018/06/02/start-samenloop-voor-hoop-oldambt