The Lady Pirates naar Polen

Pekela - The Lady Pirates gaan van 24 tot en met 27 augustus, samen met de Vrienden Club Pekela-Kostrzyn, weer naar Polen.

Tijdens het bezoek van het Pekelddercollege van B en W en een delegatie van vriendenclub Pekela-Kostrzyn in 2017, werd door de gemeente Pekela besloten dat de vriendschapsbanden na 29 jaar werden beƫindigd.

Als fsluiting werd er destijds een avond in de kantine van v.v. Noordster gehouden voor iedereen die contacten had met Kostrzyn.
 
De Poolse gemeente Kostrzyn wilde de goede contacten echter graag in stand houden en was van mening dat dit na 30 jaar niet zomaar overboord gegooid kan worden. Om de daad bij het woord te voegen, werden The Lady Pirates en Vrienden Club Pekela-Kostrzyn daarom uitgenodigd door het gemeentebestuur van Kostrzyn om naar Polen af te reizen voor een tegenbezoek.
 
Bert Smidt

De oprichter van deze uitwisseling, oud-burgermeester van de toenmalige gemeente Oude Pekela Bert Smidt gaat ook mee. En datzelfde geldt voor Klaas Dijkhuis van Shanty Nederland. De muzikale leiding is in handen van dirigent Harry Hoppentocht.

The Lady Pirates zijn uitgenodigd om op te treden tijdens het Oogstfeest, wat in Polen speciaal gevierd wordt met onder meer optochten, optredens en festivals. Zondags treden The Lady Pirates nog een keer op in buurtgemeente Nekla.
 
Meer informatie

Voor meer informatie: www.theladypirates.nl