Wethouder Henk Busemann van Pekela inspecteert sportvelden

Pekela - Wethouder Henk Busemann van Pekela is vandaag, woensdag, zelf de sportvelden in zijn gemeente gaan inspecteren. Volgens hem liggen de velden van Noordster en PJC/Damacota er goed bij.

"Zoals het er nu uitziet zal er geen belemmering zijn om de bekerwedstrijden en competitiewedstrijden door te laten gaan. Alle sportparken beschikken over een mooie groene mat. Er is ook veel gesproeid door vrijwilligers en gemeente", zegt Busemann.

"Wel zie je op bijna alle velden dat het ingezaaid gras, bij doelen en op de hoeken bij corner,  nog maar weinig heeft kunnen doen. Het lijkt wel of het kiemen net pas is begonnen, dus daar zal men nog wel wat geduld moeten hebben, ook kan dit niet intensief gebruikt worden anders zal dit jonge gras verdwijnen."

Met name de tweede velden op het Burgemeester Boekhovenpark en het Oldeboom-sportpark zijn in prima staat.

"Mocht er tussen nu en 1 september nog iets (extreems) gebeuren met het weer dan zou veld 2 bij alle verenigingen goed bespeelbaar zijn.'

"De KNVB zou er ook voor kunnen kiezen om daar waar de velden nog niet bespeelbaar zijn de wedstrijden om te draaien, dan komt het programma bij start van het seizoen nog niet in de war, en heeft iedere ploeg een gelijk aantal beker- c.q. oefenwedstrijden kunnen spelen."