Arriva optimaal voorbereid op De Reuzen in Leeuwarden

Winschoten/Groningen - Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus zijn in Leeuwarden De Reuzen te bewonderen. Een uniek evenement waarvoor de binnenstad wordt afgesloten voor verkeer. Arriva pakt groots uit en zet alles in het werk zodat de vele bezoekers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer kunnen reizen.

Zo rijden er meer treinen per uur dan in een normaal weekend en zijn ze zo lang mogelijk om het maximale aantal passagiers te kunnen vervoeren. Daarnaast zet Arriva extra bussen in. In verband met de routes die De Reuzen afleggen geldt een aangepaste busdienstregeling. Bezoekers die met de auto naar Leeuwarden komen en parkeren op één van de drie speciale parkeerlocaties, kunnen met pendelbussen van Arriva naar de binnenstad reizen.
 
Meer en extra lange treinen
Alle treinstellen die Arriva in Friesland en Groningen tot haar beschikking heeft worden tijdens De Reuzen ingezet en zijn langer dan in gewone weekenden. Ook wordt met een hogere ritfrequentie gereden.

Van Groningen naar Leeuwarden rijden er drie treinen per uur, waarvan twee keer een stoptrein en één keer een sneltrein.