Vivian en Lotte doen mee aan het carnaval op wielen van het Boerenrockfestival

GIETEN/ANNEN - Vivian Sikkema (23 jaar) uit Gieten en Lotte Hadderingh (26 jaar) uit Annen hebben samen de stoute schoenen aangetrokken.

door Paul Abrahams

De twee vriendinnen doen komende zaterdag en zondag met een opgepimpte Peugeot 106 mee aan de Gekkenhuisklasse, het spektakelstuk van het Boerenrockfestival in Drouwernermond.

"We hebben vorig jaar gekeken naar de Gekkenhuisklasse, dat was machtig mooi", vertelt Vivian. "Toen hebben we meteen tegen elkaar gezegd: volgend jaar zijn we ook van de partij."

"We mogen de auto van een vriend lenen", vult Lotte aan. "Hij stond toch maar in de garage weg te roesten. Voordat een voertuig mag meedoen aan de Gekkenhuisklasse moet er veel gebeuren. Zo zijn bijvoorbeeld de ramen eruit gehaald en zijn de spiegels en de koplampen verwijderd. Daarnaast is de auto flink beschilderd en versierd. De auto ziet er prachtig uit."

Het is de bedoeling dat de twee vriendinnen zaterdag en zondag drie, vier keer hun rondjes gaan rijden. "We zitten om de beurt achter het stuur", vertelt Vivian. "We dragen een speciale overall en een helm en een veiligheidsgordel is vanzelfsprekend verplicht. Het gaat niet om de snelheid, maar om hoe de auto er uit ziet. Of we ook vaker dan één keer in actie komen is nog even afwachten. Er zijn tegelijkertijd veel auto's in de baan en hoewel de snelheid niet hoog is, is de kans op een botsing wel groot. We proberen de auto zo lang mogelijk heel te houden."

Omdat de auto niet is verzekerd, wordt het voertuig donderdag op een aanhanger naar het festivalterrein gebracht. "We vertrekken als vriendengroep 's morgens rond een uur of vier", verklappen de vriendinnen. "Het wordt een bonte stoet van onder meer auto's, crossmotoren, tractoren en caravans. We willen vooraan in de file staan om de beste plekjes op de camping in de wacht te slepen."