Hardlopen en wandelen van Ter Apel naar Bourtange

Ter Apel/Bourtange - De 22ste editie van de Monnikentocht wordt zaterdag 25 augustus gehouden.

De atleten die 34, 43 of 51 kilometer gaan hardlopen vertrekken om 9.30 uur bij het klooster in Ter Apel. De deelnemers aan de wandeltocht over 33 kilometer starten 's morgens tussen acht en negen uur. De na-inschrijving vindt plaats bij hotel Boschhuis in Ter Apel. 

Bij camping De Barkhoorn in Sellingen is om 11.00 uur de start van het onderdeel 19 kilometer hardlopen. De wandelaars die gekozen hebben voor de afstand van 17 kilometer kunnen vertrekken tussen 9.30 en 10.30 uur. De na-inschrijving voor deze twee afstanden is ook bij De Barkhoorn. De finish voor alle afstanden is volgens traditie in de vesting Bourtange.

Inschrijfkosten

De inschrijvingskosten voor de 33 kilometer wandelen en 34, 43 en 51 kilometer hardlopen zijn bij voorinschrijving (tot en met 22 augustus) 19 euro. Bij na-inschrijving betalen deelnemers 22 euro.

Voor de zeventien kilometer wandelen en negentien kilometer hardlopen zijn de kosten bij voorinschrijving (tot en met 22 augustus) 14 euro. Op de dag zelf moet 17 euro worden betaald.

De bedragen zijn inclusief een herinnering na afloop en busvervoer terug naar Sellingen en Ter Apel. Desgewenst kunnen bij de inschrijving kledingtassen ingeleverd worden voor vervoer naar Bourtange. Bij camping 't Plathuis is gelegenheid om te douchen.

Westerwolde

Het parcours voert de deelnemers langs de mooiste plekjes van Westerwolde. De Monnikentocht is een zogeheten landschaploop en kent geen wedstrijdelement. Onderweg zijn meerdere verzorgingsposten ingericht. Kijk voor meer informatie op de website www.monnikentocht.nl