Gemeente Oldambt gaat aan de slag met sportvelden

Winschoten - Door de hitte en aanhoudende droogte is een aantal gemeenten in de provincie genoodzaakt om de natuursportvelden twee weken langer te sluiten. In de gemeente Oldambt is dit niet het geval. Wel wordt binnenkort een rondje langs de velden gemaakt om te zien hoe de conditie van de grasmat is.

Dat laat Jan Polkerman, teamleider beheer en realisatie van de gemeente Oldambt weten. "In de afgelope periode zijn er geen onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de gemeentevelden, zoals verticuteren."

Verticuteren is het weghalen van de viltlaag die in het gazon groeit ofwel het verwijderen van mossen en dode grassen in het gazon. Vanwege de droogte is dit niet gedaan, want "anders maak je de complete grasmat stuk", aldus Polkerman.

Het bedrijf dat het onderhoud aan de velden voor de gemeente Oldambt uitvoert is Bouma Sport & Groen uit Tynaarlo. 

Vergoeding

Charone Tellegen laat namens de gemeente Oldambt weten: "De sportverenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor het kleine onderhoud aan de velden. De gemeente helpt hierbij door ze hier een vergoeding voor te geven, maar bijvoorbeeld ook door kunstmest beschikbaar te stellen. Het beregenen hebben ze dus ook zelf georganiseerd. Het grote onderhoud wordt voor alle velden door de gemeente in samenwerking met Bouma gedaan."

Het is de bedoeling dat binnenkort medewerkers van de gemeente op pad gaan om de gemeentevelden te gaan doorzaaien; dat wil zeggen: de kale plekken opnieuw inzaaien.

Westerwolde

Westerwolde laat weten dat de velden die de gemeente in beheer heeft er prima bij liggen. "We hebben de velden extra beregend. Ze zijn daardoor mooi groen en kunnen dus op de geplande datum open voor gebruik."

Pekela

Bianca Wever van de gemeente Pekela laat weten dat alle velden in die gemeente volgens planning open gaan. "We zijn in de gemeente extra aan het beregenen en hebben op dit moment geen aanleiding om de velden langer dicht te houden."