Samen op de fiets door Westerwolde

Sellingen/Vlagtwedde - Zo'n 170 deelnemers hebben maandag de eerste route gereden van de avond fiets driedaagse in Sellingen.

"Iets minder dan vorig jaar", vertelt Henk Bos van de Vereniging Bevordering Toerisme (VBT). "Maar desalniettemin zijn we tevreden. Het was ook heel erg warm. Na afloop hebben we alleen maar complimenten gekregen over de routes. Dat is fijn om te horen, want we besteden elk jaar veel aandacht aan het samenstellen van de routes. We proberen telkens weer nieuwe wegen te vinden.

De meeste deelnemers hebben zich aangemeld voor de route met een lengte van 31 kilometer. Maar voor de route met een lengte van 17 kilometer was ook voldoende belangstelling. Onderweg was een waterpost ingericht en dat werd erg gewaardeerd. We hebben veel trouwe deelnemers uit Sellingen, maar ook uit omliggende dorpen als onder meer Vlagtwedde en Ter Apel en gelukkig zien we ook steeds vaker nieuwe gezichten."

Vanavond wordt de tweede afstand afgelegd en woensdag 8 augustus vindt de inhaaldag plaats. Donderdagavond worden de medailles uitgereikt.