Informatie- en inspiratieavond over duurzame energie in Oldambt

Winschoten - Hoe kunt u er samen met uw buurt voor zorgen dat u minder voor energie betaalt? Welke stappen kunt u morgen al zetten om straks van het gas af te zijn? De antwoorden op deze en andere vragen vindt u op de speciale Energie Informatie- en Inspiratieavond op 12 september in de Harbour JazzClub in Winschoten.

De energietransitie is voor velen nog een ver-van-hun-bedshow. Ze zien op tegen de overstap naar alternatieve bronnen, of tegen de investering. De betrokken partijen willen laten zien dat de drempels misschien wel lager zijn dan gedacht wordt. Omdat men het samen doet met zijn of haar buren, of met hulp van de gemeente. En omdat er in zijn of haar omgeving goede en interessante initiatieven zijn waar men op aan kansluiten of van kan leren.

Informatie

Tijdens deze avond krijgen de bezoekers informatie over verschillende initiatieven, zoals Buurkracht, de Oldambtster Energie Coƶperatie, Pekela Duurzaam en de projectgroep voor energiezuinig Nieuwolda. Ook is de gemeente aanwezig om meer te vertellen over het gebruik van duurzaamheidsleningen. De aanwezigen kunnen direct vragen stellen aan initiatiefnemers en ervaringsdeskundigen. Ook kan men contact leggen met andere geĆÆnteresseerden, bijvoorbeeld voor het starten van buurtinitiatieven.

Eigen idee

De avond is bedoeld voor iedereen die graag iets wil met duurzame energie en op zoek is naar een haalbare en betaalbare eerste stap. Ook worden de bezoekers uitgenodigd eigen idee over verduurzaming in te brengen. Maximaal drie aanwezigen wordt de mogelijkheid geboden deze te delen met het publiek. Laat de organisatie bij aanvang van de avond even weten dat u dit wilt doen.

De informatie- en inspiratiemarkt in de Harbour JazzClub op 12 september begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.