Tjokvol programma tijdens 26e Week der Besten in Vlagtwedde

Vlagtwedde - Vlagtwedde staat van 18 tot en met 26 augustus weer in het teken van de Week der Besten. Deze jaarlijks terugkerende feestweek staat voor de 26e keer op de agenda.

Dit jaar heeft de Week der Besten het thema Hollywood. Buurtverenigingen zijn inmiddels druk doende om straatversiering rond dit thema te maken en zichzelf daarmee te presenteren tijdens de feestweek.

Tijdens de evenementen kot het thema ook duidelijk naar voren. Op dinsdag 21 augustus is er bijvoorbeeld een drive-in bioscoop. Vanuit de auto met een bak popcorn een film kijken, Amerikaanser wordt het niet.

Meer nieuwe evenementen
Naast de drive-in bioscoop staan er meer nieuwe onderdelen in het programma. Zo wordt er door de Winkeliersvereniging, in het kader van haar 100-jarig bestaan, een tienkamp gehouden. Verder is er een color run, dunk tank en een bonte avond.

Vertrouwd karakter
Natuurlijk kan de Week der Besten niet zonder een aantal vaste onderdelen als de truckrun, de braderie, de historische TT, de mudrun en de kinder- en seniorenmiddag.

Recordpogingen
De Week der Besten staat daarnaast bekend om zijn vele recordpogingen. Dit jaar gaan waaghalzen de strijd aan met 48-uur paalzitten, 48-uur tandemrijden en 5 kilometer jongleren.

Artiesten
Vooral aan het einde van de week komen diverse artiesten naar Vlagtwedde om in de feesttent en in diverse horecagelegenheden een feestje te bouwen. Dit jaar zijn dat onder andere Kraantje Pappie, Ancora, DJ Roy, Lucas en Gea, coverband 5th Wheel, Kisjeskearls en de DJ’s van Qmusic Foute Party.

Het complete programma is te vinden op http://weekderbesten.nl/programma/